ILA

ILA is een Belgische alternatieve band onder leiding van de Turks-Belgische singer-songwriter Ilayda Cicek, bijgestaan door Sam Smeets op gitaar/bas en Cas Kinnaer op drums. Samen smelten ze naadloos Turkse en rockinvloeden samen en creëren zo een uniek en dynamisch geluid.

De band verwierf nationale erkenning door 'De Nieuwe Lichting' te winnen, een prestigieuze muziekwedstrijd georganiseerd door Studio Brussel. Ze braken door in de mainstream met hun hit single 'Leave Me Dry', die maar liefst 3 weken op nummer 1 stond in de "De Afrekening". Met hun tweede single wisten ze eveneens de top 5 te bereiken, wat hun positie in de Belgische muziekscene verder bevestigde.

Sindsdien heeft ILA het podium betreden van diverse gerenommeerde festivals, waaronder Rock Werchter en Lokerse Feesten, evenals Into The Great Wide Open (NL), Sniester (NL), en Vestrock (NL). De tour van 2022 werd afgesloten met een uitverkochte show in de AB Club in september. Daarnaast leverde ILA een muzikale bijdrage aan het nieuwste project van Wim Vandekeybus, "Infamous Offspring," in samenwerking met Warren Ellis.

Het langverwachte debuutalbum staat gepland voor de lente van 2024, met als eerste single "All Again," die op 23 januari wordt uitgebracht.

"All Again" belicht de complexe aard van het menselijk bestaan. Het eert de schoonheid die verscholen ligt in de kronkels van het leven en herinnert ons eraan dat tegenslagen bijdragen aan de diepgaande rijkdom die ons bestaan vormgeeft.

  • Ticket staand 14/11/2024
    13 €
    1 €

  • Persoonlijke gegevens


    Bestelling

    Nog niets geselecteerd