LIGHTSPEED, HIDEOUS, DIRK

Lightspeed

Met een grote voorliefde voor atmosferisch gitaargeweld en treffend lyricisme brengt dit viertal een onstuimige dosis indierock. Dat de band hiervoor inspiratie haalt bij een waaier van befaamde britpopiconen en dichterlijke grootheden is het ontkennen niet waard. Verwacht je aan een melodieuze escapade van aanstekelijke refreinen, bombastische indiegitaren en een live-energie die tot op het bot gaat.

Hideous

Hideous is het gloednieuw samengesteld gezin van Guillaume (RHEA) en Tim (Ramkot). Beiden verdienden ze al hun strepen bij de genoemde projecten, maar ze besloten om hun krachten te bundelen.

Hideous brengt rockmuziek geïnspireerd op de ruwheid van de jaren ’90. Rechtdoor zonder nadenken, maar toch het belang van een zwevende melodie niet onderschatten.

In november 2022 brachten ze hun eerste single uit, genaamd ‘Curse’ (Ze gingen de studio in met Victor defoort van Romeo Elvis die hun ook live (af en toe) zal ondersteunen). In 2023 traden ze op op Rock Werchter

DIRK.

DIRK. hoeven we natuurlijk niet meer voor te stellen, want iedere rechtgeaarde indie lover heeft veelgeprezen debuutplaat ‘album’ en grote doorbraak ‘Cracks in Common Sense’ in de platenkast staan, toch? Of u weet op z’n minst dat DIRK. grossiert in geweldige radiohits en is uitgegroeid tot één van de populairste en strafste (live-)acts van onze contreien.

De twee jaar na ‘Cracks In Common Sense’ heeft DIRK. gebruikt om nog hechter te worden en het weinige resterende babyvet met chirurgische precisie te verwijderen. De band klinkt op nieuwe plaat ‘Idiot Paradise’ (nog) gerichter, haalt venijniger uit en gooit tegelijk de deuren open naar nieuw muzikaal terrein. DIRK. is nog altijd nostalgisch en warm als Weezer, edgy als Pixies en Fugazi, en doet er à la ‘13’ van Blur nog een geut intelligente en bredere internationale sound bij.

  • Ticket staand 21/07/2024
    15 €
    1 €

  • Persoonlijke gegevens


    Bestelling

    Nog niets geselecteerd