Calicos

2024 gaat vooruit en dat vindt het Antwerpse zestal van Calicos niet erg. Tegen het einde van het jaar verschijnt hun langverwachte tweede album, en die gaan ze promoten met een niet te missen tour door België en Nederland.

Met de hoofdvogel van de Rock Rally 2018 op zak nam Calicos de tijd om aan een debuutplaat te werken. The Soft Landing arriveerde in volle coronaperiode (mei 2021) en bewees dat de indie americana van de band zijn plek had in het Belgische muzieklandschap. Kenners prezen de plaat de hemel in en single Nova werd zelfs een dikke alternatieve hit, met onder meer 3 weken op 1 in Vox op Radio 1. Live staat de band als een huis, dankzij het uitmuntende samenspel van zes vaklui en het hemelse stemgeluid van frontman Quinten Vermaelen. Nederland gaat ook overstag, en eind vorig jaar verzorgden ze het voorprogramma van The Haunted Youth, onder meer in een uitverkochte Paradiso (Amsterdam) en Vera (Groningen).

De sound van de band mag door de jaren heen wat opgeschoven zijn naar de pure indie van een Sharon Van Etten of Kurt Vile, de americana en folk rock van de beginjaren zit nog stevig in hun DNA. Comedown, Reliving en The Siren zijn stuk voor stuk sprankelende singles die het de afgelopen maanden uitstekend deden op radio en streaming. In de laatste rechte lijn naar hun nieuwe album, dat op 22 november uitkomt, is het bestbewaarde indiegeheim van de Lage Landen klaar om helemaal door te breken. 

  • Ticket staand 11/12/2024
    15 €
    1 €

  • Persoonlijke gegevens


    Bestelling

    Nog niets geselecteerd